Blog

Aký operačný systém si mám nainštalovať - Windows alebo Linux ?

23.09.2011 16:44

Všetko je závislé od vašich potrieb. Sú niektoré programy, ktoré fungujú len pod Windows. Navyše, ak nepatríte medzi pokročilejších užívateľov, inštalácia Linuxu je náročnejšia než u Windows, aj keď už tiež dosť automatizovaná.

V každom prípade - Linux je zdarma (legálne), môžete väčšinu distribúcií používať neobmedzene, je bezpečnejší a z hľadiska množstva aplikácií (tiež dostupných zdarma) pre väčšinu užívateľov zaujímavejší. Windows je rozšírenejšia platforma, platená a vyžaduje pomerne veľa údržby, na druhej strane je široko podporovaná výrobcami technického vybavenia (hardware).

Skúste si stiahnuť z internetu nejáku live distribúciu Linuxu a po vyskúšaní sa rozhodnite. Môže byť aj Ubuntu.

Zavírený počítač ...

23.09.2011 12:20

Nainštalovala som si antivirový program, a po vykonaní kontroly mi ohlásil niekoľko desiatok vírusov. Čo mám robiť ?

Každý program ponúka obvykle možnosť odstránenia vírusovej nákazy, prípadne uloženia napadnutých súborov do karantény, ak ich nevie vyliečiť. Obvykle tieto služby ponúkne po zistení nežiadúceho obsahu vo vašom počítači. Spustenie liečenia treba potvrdiť a potom už len počkať na ukončenie procedúry.

Problém so spomalením počítača (Windows)

22.09.2011 11:48

Dobrý deň, mám nainštalovaný Windows 7 a programy, ktoré používam pri svojej práci. V poslednej dobe sa mi počítač značne spomalil, ťažšie štartuje (niekedy trvá reštart aj päť minút). Ako to môžem vyriešiť ?

Spomalenie práce počítača je obvykle spôsobené registrami systému Windows, ktoré často pracujú s nepotrebnými informáciami. Napríklad záznamami o odinštalovaných aplikáciách. Preto doporučujeme použiť aplikáciu na čistenie registrov, prípadne optimalizáciu práce systému, a túto operáciu opakovať pravidelne, minimálne 1x mesačne.

Vhodný program nájdete aj na www.slunecnice.cz (SYSTEM MECHANIC) 

Live Chat by comm100